Ön itt van: www.pergess.huPergető írásokTéli Merengés

regisztráció

Versenynaptár

Szeptember 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Hőtérkép

 • Tiszaroff 2013

  Varosikikoto 23.08.2013 12:01
  Ismét profi volt a szervezés, nagyon kitettek magukért a roffiak is! Köszönjük szépen!
   
 • Csónakos Páros Pergető Világbajnokság 2012

  Insulator 08.11.2012 05:43
  Na ez ismét egy jó beszámoló !! Még mindig GRAT a résztvevőknek. Sajna ez a pénztelen világ ezt hozza.
   
 • Pergető OB. V. forduló, Tiszafüred

  Insulator 30.10.2012 07:42
  Grat a helyezetteknek ! és valami hasonló beszámolót kellene írni minden versenyről :-)))

Téli Merengés

Olvasóink értékelése:  / 2
ElégtelenKitűnő 

Téli merengés

Szabadnapom van!!! Nincsen semmi teendőm mára, ritka, de előfordul, jó lenne horgászni - egyet sóhajtok magamban. Csak hát sajnos a tél kő kemény még a folyók is beálltak. Jobb híján halszagú cikkeket olvasgatok, videókat nézek. Ez kevés, nem csillapodik horgászszomjam. Jár az agyam, mi is volt a legkedvesebb emlékem az elmúlt szezonban.

2 kep

                Megvan!!! Nem is egy jut eszembe. Levente kisfiam rendszeres társammá nőtte ki magát horgászataim során. Egy két foggal teli ragadozót becsapott már.

 

 

1 kep

 

De ami eszembe jutott az nem errő a csukáról szól. Novembert írttunk és, úgy döntöttem mivel elég ügyesen bánik a pergető cuccal új szintre lépünk. Bevezetem az UL pergetés szépségeibe. Ígyhát összecumóztunk, meleg ruha, meleg tea, kiugrunk pár órára de csak tűspicces ulbottal és apró csalikkal. Autóba huppantunk. Irány a part. Kiértünk mindkenketten öszeraktuk botjainkat apró gumik csaliként hátha találunk sügereket. A víz viszont süket. Csak szürjük csak szűrjük de semmi. Levente már nem igazán élvezi a dolgot. Ő a támolygó kanalakra esküszik nekem is szegezi a kérdést Apa nem rakhatok fel támolygót???? Nem nagyon van nállam nem arra készültem, hogy csukázunk és a bot is túl könnyű félek hogy eltöröd - ment a válasz! Láttam egy kis csalódottságot az arcán, ez kutatásra sarkallott így elkeztem keresgélni és láss csodát találltam egy apró 8gr–os Orklát. Talán ez jó lesz, nem töröd el a botot, de csak óvatosan dobj vele mert nehéz a bothoz - montam jótanácsként és felraktam neki csalit. Repül az első dobás ,csobban ,a gyerek teker .De nem sokat kb 3-4 tekerés, és látom bebólint a bot az orsó szinte füstöl. na ülső akadás, – gondolom magamban. Úgy megy, szinte megállíthatatlan. Aztán mégis megáll, és indul a fárasztás, komótosan jön – megy a halunk. A tóparti házakból is kijönnek az ott lakók drukkolni. Látják nagy csata folyik a vízparton. Ez a mi szerencsénk, mivel kishalakra készültünk merítő nincs nálunk. De az egyik lelkes szurkoló hoz egy merítőt, hátha kell. A hal mozgása egyre gyanusabb, nézem, ez nem külső akadás lesz. Te jó ég lehet hogy komolyabb halat akasztott a gyerek?-teszem fel magamnak a kérdést. Gondolkodom tovább - végül is, ul bot lehet hogy csalóka?- nem bír vele olyan könnyen, de egy bő kilós azért biztos lesz. Az is szép ilyen kisfiúnak ul cuccal.Telnek a másodpecek melyek percekké duzzadnak. és egyszer csak meglátom a csuka oldalazó testét, hu-húú! Hát ez nem bő kilós, de nem is bő kettő, nagyon szép állat. Még szerencse hogy jött segítségképp egy merítő, mert kell!! Már kezd fáradni a hal, Levike és az ul cucc felőrölte az erejét jöhet a merítés és megvan! Gyönyörű állat, 84cm és több mint 4 kg. Gratula a gyereknek és köszönet a képen látható fiatalembernek, hogy kisegített minket egy merítővel

2 kep

 

.  

A hal természetesen visszakerült a tóba. Hazafelé Markazról az autóban még mindig hitetlenkedve örültünk. Levikével végig beszélgettünk, kiveséztük a történteket. A fiamnak a boldogságtól be sem állt a szája.