Ön itt van: www.pergess.huPergető írásokGumi teszt Öregesen!

regisztráció

Versenynaptár

Szeptember 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Hőtérkép

 • Tiszaroff 2013

  Varosikikoto 23.08.2013 12:01
  Ismét profi volt a szervezés, nagyon kitettek magukért a roffiak is! Köszönjük szépen!
   
 • Csónakos Páros Pergető Világbajnokság 2012

  Insulator 08.11.2012 05:43
  Na ez ismét egy jó beszámoló !! Még mindig GRAT a résztvevőknek. Sajna ez a pénztelen világ ezt hozza.
   
 • Pergető OB. V. forduló, Tiszafüred

  Insulator 30.10.2012 07:42
  Grat a helyezetteknek ! és valami hasonló beszámolót kellene írni minden versenyről :-)))

Gumi teszt Öregesen!

Olvasóink értékelése:  / 2
ElégtelenKitűnő 

Gumi teszt Öregesen!

osszes

Többször kerültem már a több mint tíz éves versenymúlttal a hátam mögött, olyan kihívásokkal szembe amelyeket vagy nem tudtam megoldani, vagy el kellett engednem. Ilyenek számít részemről a műcsalis termékek tesztelése. De most eljött ennek is az ideje. Szekeres Sándor az ESFISHING gumicsalik forgalmazója, meglepett egy igen komoly készlettel, hogy kikérje a véleményemet a termékeiről! Nem ígértem túl sokat, de mivel személyemnek is tetszettek a termékek, úgy gondoltam mi bajom lehet, eddig is horgásztam ezekkel csalikkal!

Még mielőtt megismertem volna Sándort személyesen, már rátaláltam esfishing termékekre a horgászboltokban. Első látásra igen tetszetős kidolgozásúak, és színekben számomra nagyon szívet melengetőek. Persze nagy csoda nincsen ebben a világban, némely darabok elég kísértetiesen hajaznak a nevesebb márkák termékeire. De ami meglepő, minőségben is tudják ugyanazt. Az ár érték arányuk pedig véleményem szerint kimagasló. Ezzel az írással egy tesztsorozatot akarok elindítani, amihez remélem az egyesületünk tagjai Mátrai Pergetők is csatlakoznak. Ténylegesen a termékekkel történt horgásztapasztalataimat akarom leírni, és esetleg javaslatokat tenni, hogy melyik formát hol és hogyan javaslok használni. Remélem ezzel tudok segíteni olyan pergetőknek, kik még csak most bontogatják szárnyikat a gumis pergetés útvesztőjében. Nem vagyok egy lexikális típus, így kérem nézzétek el nekem, ha nem kódokat, szín jelöléseket használok, ha nem megpróbálom józanész szerint kategorizálni a dolgokat.

Általánosságban: minőség teljesen megfelelő minden típus esetében, nem láthatók rajta gyártási maradékok, színeik igencsak kiválóak a magyar viszonyokhoz, talán amin lehetne javítani – a csomagolásuk! Sándor tett is lépéseket ebben az irányba, és tálcákon vannak azok a gumik amiknek farok korongjai sérülhetnek. Én egy kicsit keménynek tartom a gumikat, de ez által horogállóságuk viszont kiváló. Folyóvizeken gyakorlatilag mindenhol jól használhatóak, még az UL méretek is. A nagyobb akár 10cm feletti méretek nem az én világom, aki ismer az tudja, UL kategória mely szívemhez kötődik, így vélhetően tapasztalataim is ennek megfelelően lesznek hitelesek. A következőkben egyes típusok alapján fogom a horgászatok által gyűjtött tapasztalatokat leírni!

 

flk minnow

 

 

Ez a típus ami legelőször felkeltette az érdeklődésemet, és innen indult minden. Téli süllőszezonra beszereztem belőle jó pár méretben. nem is okoztak csalódást! Nekem a 60mm.es méret Tisz-Tón kövesezés közben vált be. Igen gyors vizeken is sok halat adott, színekben a fehér és a zöld árnyalatait használtam, a természetes színeket nem tudtam használni, mivel víz tisztasága ezt nem tette lehetővé. A 75mm.es mértet a téli szezonban nem volt a legjobb, vélhetően zavaros vízben a süllők száméra nem okozott olyan ingerlő vibrációt ami kapásra serkentette volna Őket, a kövesek meg nem rajongtak érte. Meglepetésemre viszont a 10cm-es méret fehér színben viszont a teljesen kuka időben is halat adott és a jobb forma süllőkből. Versenykörülmények között is tudtam tesztelni ezt a méretet, és nem rajta múlott, hogy nem lett előkelőbb a helyezésünk. Tavaszra kijött a 40mm.es méret, na ez odaütős! UL kategória, úgy is kel használni. A OPB-re készülve többször is teszteltem és sokszor okozott pozitív meglepetést. A fehér színnel szutykos-zavaros vízben is adott süllőket. Igaz nem a nagyját, de nem is ez volt a cél. Nagyon sokat várok tőle a jövőben.

Boszniai Pergető VB-re segítőként készülve, a Magyar csapattal volt módom kipróbálni a 40mm.est pisztrángra. Brutál fogós rózsaszín színben.

2018.07.13.-a Zagyva: 40mm-est fehér színben használtam, fogtam vele egy méretes süllőt, valamint elment egy közvetlenül kapás után. Több kapásom volt rá, amit nem tudtam megfogni. Utólag gondolva valószínűleg gébek voltak a kapások gazdái. Fényváltáskor méretet váltottam és egy 70mm-essel dobáltam fehér színben, mivel a vízfelszínen termetesebb halak toló hullámaira lettem figyelmes. Első dobásra sikerült egy 2kg +-os balint horogvégre kerítenem. A hal kivétele szintén megérne egy misét!

 

polairs

 

Igazi Drop Shot csali! Szintén Boszniában tudtam először tesztelni pisztrángra. Vertikálisan jig-elve volt a legfogósabb. Több esetben a lábam alól fogtam vele halat. De meglepetésre fogtam vele sodortatva is pisztrángot. A legjobb színek pisztrángra a piros árnyalatai (sajnos rózsaszínek nem voltak nálunk)

Dunakilitiben a Pergető Triatlon első fordulójában, lefűződött sóderbánya tavakban teszteltem sügérre, egészen jól működött. Ajánlom sügerezőknek, nem fognak csalódni benne. A színek ebben az esetben szerintem víz függő, próbálgatni kell. Sajnos igen kis sügereket fogtunk, de ez azt jeleni, hogy akár versenypecára is alkalmas. Ha kicsit (8-15cm-ig) megfogod vele akkor a nagyobbnak egyáltalán nem fog gondot okozni!

2018.07.13.-a Zagyva: több kapásom volt rá, de nem tudtam megfogni Őket. A szineket variáltam, de a helyzet nem válktozott általa.

 

troutino

 

 

Szintén Boszniában tudtam először tesztelni pisztrángra. Vertikálisan jig-elve is fogtam vele. De a legfogósabb sodortatva volt pisztrángra.. A legjobb szín pisztrángra a rózsaszín és árnyalatai. De sok esetben szerintem a mérete nagy volt, csak követte a pisztráng, és bökdöste. Pisztrángra van fejlesztve, de az Flk magasan verte. Kíváncsi leszek kövesre és sügérre mit fog tudni drop shot-tal!

2018.07.13.-a Zagyva: Próbáltam több színben is de nem volt rá kapásom

 

 

active slug

 

 

coil tail grub

 

 

 

drive shad

 

 

 

easy shiner

 

 

 

hog 40

 

 

i shad tial

 

 

 

luck minnow

 

 

 

nano minnow

 

 

2018.07.13.-a Zagyva: Próbáltam több színben is de nem volt rá kapásom

 

ring shad

 

 

2018.07.13.-a Zagyva:fehér színben használtam, fogtam vele egy méretes süllőt, valamint több kapásom volt rá, amit nem tudtam megfogni. Ezen a napon ez a csali teljesített a legjobban.

 

vibro worm