Ön itt van: www.pergess.huVerseny kiírásokPergető Triatlon 2018 Tiszaroff

regisztráció

Versenynaptár

Augusztus 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Hőtérkép

 • Tiszaroff 2013

  Varosikikoto 23.08.2013 12:01
  Ismét profi volt a szervezés, nagyon kitettek magukért a roffiak is! Köszönjük szépen!
   
 • Csónakos Páros Pergető Világbajnokság 2012

  Insulator 08.11.2012 05:43
  Na ez ismét egy jó beszámoló !! Még mindig GRAT a résztvevőknek. Sajna ez a pénztelen világ ezt hozza.
   
 • Pergető OB. V. forduló, Tiszafüred

  Insulator 30.10.2012 07:42
  Grat a helyezetteknek ! és valami hasonló beszámolót kellene írni minden versenyről :-)))

Pergető Triatlon 2018 Tiszaroff

Olvasóink értékelése:  / 4
ElégtelenKitűnő 

XI. Pergető Triatlon!

 

Tiszaroff 2018.

 

 

bevezeto

11 év, vagy talán 12 év. Bevallom sosem tudom! De az eredményhirdetésen felvilágosítottak, hogy ez már pedig a 11. rendezvénye a Mátrai Pergetőknek TISZAROFFON! De talán ez a verseny és találkozó volt a legkerekebb. Minden összejött! Gyönyörű, olykor már túlzásokba eső időjárás. A legtöbb nevezett versenyző, 31 csapat indult a versenyen. A legtöbb kifogott hal. A legnagyobb pontszámmal megnyert verseny. Egy verseny alatt a legtöbb kifogott harcsa, és sorolhatnánk naphosszat, de inkább szóljon a beszámoló ezekről a nem mindennapi eredményekről.

Pénteken a szokásos délelőtti érkezés és tábor berendezése már rutinszerűen és nagyon gyorsan ment. Több csapat már előző nap, csütörtökön megérkezett, és ők elfoglalták a legjobbnak ítélt sátorozó helyeket. A később érkezőknek már nem volt mit válogatni, ami jutott, azt kellett elfogadniuk. Ebédig gyakorlatilag minden összeállt. A délutánt a családtagok és rendezők fürdőzéssel, a versenyző csapatok pedig edzéssel ütötték el. A mezőny nagy része megérkezett az esti partiig. Ekkor kellett rádöbbennünk, hogy ha ilyen mértékben szaporodik a mezőny, a roffi kikötő lehetőségeit bővítenünk kell a jövőben.

kikoto

 

 

A péntek esti szokásos vigadalom 18 óra körül vette kezdetét. Aki még nem járt itt annak azért elmondom, volt itt retro diszkó - Vojkuj papa jóvoltából

dije

 

 

kemény rock koncert karaoke segítséggel, asztalon való táncolás, és igen nagymértékben szeszesitalok fogyasztása. A fesztivál el is tartott hajnali 3-4 óráig. Volt is gond a reggeli versenyeligazításon fél nyolc magasságában. 8.00-kor a gyengélkedők kivételével elindult a majdnem teljes mezőny! De ebbe a versenybe ez is belefér, hogy mindenki jól érzi magát! Az első etap 13.00-ig tartott, és eközben vajmi keveset tudtunk az eredményekről. Hírek nem igazán jöttek a fogásokról, „rádiócsend” volt! Na de nekünk rendezőknek azért akadt dolgunk. A gyerekrendezvényünk átkerült a kunsági csatornára és kilenc órára át kellett logisztikáznunk a népes közönséget a versenyzőkkel együtt. A Heves Megyei Horgász Szövetség Országos Bajnokságot nyert finomszerelékes csapata várta oktatásra a nebulókat. Volt itt kistesó, nagytesó, nagypapa, mama, anya, barát, barátnő, három hónapos kortól egészen a 60 évesig.

utanpotlas

 

 

Na meg tűző nap +35fok. 12 versenyző vett részt a gyermekversenyen, nagyon vegyes összetételben, mint a képeken is látható.

gyerek versenyzok

 

De igazi vérprofiként küzdöttek a rekkenő hőség ellenére. Minden elismerésem az Övéké, meg a segítőjüké! Köszönet mindenkinek, aki ott volt! Halat is szépen sikerült fogniuk, csak egy kicsit kisebbeket, mint gondoltuk! A gébek ellepték a pályát, fenék közelben csak azt lehetett fogni. Aki már egy kicsit rutinosabb volt az feljebb állította az úszós készségét és elkezdte szedegetni a küszöket. Ez a két halfaj volt a jellemző a versenyre. A három órára tervezett versenyt két óra után lefújtuk, mivel nem akartuk a hőségben gyötörni a résztvevőket

.

 Gyermek eredmények:

 

Gyermek dobogósak:

 

gyerek helyezettek

 

Irány Tiszaroff! Az ebéd a megérkezésünkre elkészült, így üdítően hatott a tikkasztó hőség után a behűtött dinnye és a nyárson sütögetett malacka (inkább disznó), na meg felnőtteknek a csapolt jéghideg sör. Isten áldja, aki kitalálta!

malacka

 

 

12 óra után a felnőttek is kezdtek beszállingózni a bázisra. A 13 órás első etap befejezési határidőre minden csapat megérkezett, és leadta mérlegelő lapját. Itt jegyezném meg, hogy sokan kételkednek abban mennyire lehet hiteles az az eredmény amit a versenyző magának mérlegel. Én vallom, teljesen hiteles! Mint azt az összesítőben láthatjátok, vannak csapatok, akik be sem írják a fogott halakat, mert nekik tényleg a lehetőség, a barátokkal való találkozás és a feszültségektől mentes jó hangulat a fontos! Ide a többség szeretne visszajárni, ami mindenféleképpen a sportszerűségre kötelez. De ez jellemzi a Triatlon minden fordulóját és csapatát!

 

Triatlon I. etap eredmények:

 

A tikkasztó meleg ellenére, meg az igen egyértelmű apadásban meglepetésnek számítottak a fogási eredmények. A végső győzelemre törő csapatok nem bízták a véletlenre a dolgot. A Gombos-Horváth páros megsüvegelendő 450 cm halat fogott, javarészt balint, a többiek viszont panaszkodtak, hogy a balint nem lehet megfogni. A többi csapatnál jóval vegyesebb volt a fogott halak fajtája. A második helyen végző Horváth-Kocsis páros csak 10cm-rel előzte meg a harmadik Vojkuj--Vas-Borosi párost. Több csapat horgászott 200 cm környékén vagy az felett, így az első etap alapján 7-8 csapat látszott a végső győzelemre esélyesnek. Na de volt még hátra két forduló, és persze az éjszakai hosszabb etap, ami teljesen át szokta rendezni a mezőnyt. A mezőny 3789cm halat fogott. Ez közel 100 db halat jelent (meg akik nem töltötték a mérlegelő lapot). A fogásokban 8db harcsa jelentkezett, ami szintén meglepetés, 25% környékén mozgott a süllők egyedszáma, ez szintén kimagasló. 30% környékén jártak a csukák, ez az én várakozásomtól igencsak elmaradt, de ez a tendencia a verseny egészére jellemző volt. Több csapat biztosan szidott, mivel versenyhalként én a csukát javasoltam nekik!!! Kitömött bendővel, némi ejtőzés és felfrissülés után a mezőny nekilódult a II. délutáni etapnak. Igaz sokan voltak, akik a legelső homokpadot célozták meg fürdőzés céljából. De nem ők jártak legjobban, hanem akik újult erővel nekilódultak a halfogásnak. Ugyanis a gyengének számító délutáni etap megint elkápráztatott bennünket halügyileg, vagy nagyon ügyesek voltak a csapatok? 18 órakor kiérkezett minden csapat a II. etap befejezési határidejére.

 

Triatlon II. etap eredmények:

 

A Gombos-Horváth páros megint nagyot horgászott 401cm-rel, ezzel megszilárdították a vezető pozíciójukat. A Vojkuj-Vas-Borosi páros pedig a II. helyét (gondoltuk akkor még). De közben több csapat is elkezdte szorongatni az élen haladókat. Az Oláh-Pocsai páros 303cm hallal, Szappanos-Sári 259cm hallal (számukra az összetett verseny volt a tét a triatlon három fordulója alapján, ha nyerik az összetettet akkor végleg náluk marad a vándorkupa). Egy kicsit lemaradt tőlük a szintén összetettben érdekelt Andrási-Varga páros 116cm hallal. Az Oláh-Kiczko páros is elkezdett felzárkózni a dobogósokra 206cm hallal. Az össz halfogás alig maradt el a délelőtti fordulótól: 2951cm, 76db hal. Mivel itt sok csapat csak pihengetett, látni a sok nullásból. Megint kimagasló eredménynek számít, főleg ha figyelembe vesszük a rekkenő hőséget meg a folyamatosan, intenzíven apadó vizet. A harcsák megint megleptek minket, mert 7db lett mérlegelve. A süllő- és csukafogás a délelőtti forduló szerint alakult. De jelentkeztek elég szép számban a sügerek és a domolykók. A balinfogások még mindig elmaradtak a várakozástól, ellentétben a Gombos-Horváth párosnál, akik most is javarészt balint fogtak. A vacsorával nem sokat vacakoltak a versenyzők, volt aki negyedóra múlva indult is vissza a vízre. Az előző etapok fogásai mindenkiben fellökte az adrenalint. Én, aki nem versenyzett, fájó szívvel néztem a tovatűnő csónakokat, bevallom nagyon irigyeltem őket, mert nekem ez a legkedvesebb etapom! Na de gondolták ezt sokan rajtam kívül is. 19-órára kiürült a tábor, csak a hozzátartozók meg a vendégek voltak jelen. Hamarosan jelentkeztek az első biztató jelek, Elek Gyula harcsájának rövid volt a mérlegelőcső, és többen is szembe kerültek ezzel a problémával. Hallani lehetett 80cm feletti süllőről, nagy balinokról. Sötétedés után is kint maradtak a csapatok, sőt nagy biztonsággal mondhatom, hogy most aludtak kint a legtöbben a vízen vagy horgászták át az egész éjszakát. A táborban csak a gyerekek, és az oldalbordák csacsogtak,

csajok

mindenki izgalommal figyelte az eseményeket, na persze amit meg lehetett tudni. Részeredményeket az izguló feleségekből tudtunk csak kihúzni, mivel nem jött ki senki a vízről. Így le is pihentünk már 10-11-óra körül a táborban. Eljött a reggel. Hat órakor álmos szemekkel a kikötőben egy csónakot sem láttam, minden versenyző a vizet vallatta az utolsó energiatartalékait felhasználva. Innen lehetett tudni, hogy az éjszaka nagyon jól fogtak a csapatok, és mindenki bízott a jobbnál jobb helyezés elérésében. A lányok már a reggeli készítésével foglalkoztak, amikor 8 óra előtt beérkeztek az első csapatok. Hát volt olyan mérlegelő lap, amin a teljes oldal tele lett írva. Az éjszakai etap megint felborította az egész mezőny helyezéseit. De ezen már nem is lepődik meg senki az előző évek tapasztalatai alapján.

 

Triatlon III. etap eredmények:

 

Gombos-Horváth páros nyugodtan mondjuk ki: „brutálisat” horgászott 991cm hallal. Az Oláh-Kiczkó páros 501cm-rel, valamint a Horvát- Kocsis páros 487cm-rel szintén. Át is forgatták az élmezőnyt. A biztos dobogós két etap után a Vojkuj-Vas-Borsi páros lecsúszott a dobogóról 208cm fogott hallal. Nagyot hajrázott a Botos-Csomor páros 396cm hallal, bánhatják a délutáni túlzott sziesztát! A Szappanos-Sári páros 243cm hallal biztosra menve behúzta az összetett győzelmet az Andrási-Varga páros előtt, akik gyengélkedtek 81cm hallal. Az este folyamán 12db harcsa lett mérlegelve, és megfogták a triatlonok történetének legnagyobb halát is, amely egy 140cm-es harcsa volt.

 

Triatlon Tiszaroff 2018 végeredmény:

 

Triatlon Tiszaroff dobogósak:

 

triatlon h

 

Az eredmények magukért beszélnek. A fogásukkal kimagaslott a mezőnyből a Gombos-Horváth páros 18,5m halával, ez minden eddigi legnagyobb fogási eredmény a Triatlonok történetében, NAGY-NAGY garatula érte. A számottevő harcsafogás is megsüvegelendő, a süllők nagyon szép egyedszáma is bizakodásra ad okot a jövőt tekintve. De gratulálnunk kell minden csapatnak a 114,5m halhoz!

 

triatlon o h

 

Ezt hosszú ideig nehéz lesz felülmúlni! Köszönöm minden versenyzőnek a sportszerű versenyzést, a nagyon korrekt hozzáállást, és a kitartásukat, spotág iránti szertetüket! GRATULÁLUNK nektek Fiúk-Lányok! Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ez a verseny a Heves megyei Horgász Egyesületek Szövetségének csónakos megyei bajnoksága is, most már a második évben. Persze gyakorlatilag a Mátrai Pergetők csapatain kívül a mezőnyből csak két csapat volt érdekelt ebben. De a küzdelem azért itt mindig presztízskérdés, ha kimondjuk, ha nem! Itt jegyezte meg Szabó Gábor barátom, aki nem tagja egyesületünknek, de a Heves Megyei Szövetség tagja, hogy itt nem lehet felkerülni a dobogóra, mivel a „Mátraiak mind profik”! Gáborom elemezd az eredményeket és rájössz, hogy meglehet őket verni. A Botos-Csomor páros lett a harmadik a megyei bajnokságban, és ti tőlük 60cm hallal maradtatok le mögöttük, ti lettetek a negyedikek, ez NAGY-NAGY gratula nektek!!!

 

Heves Megyei Csónakos Pergető Bajnokok:

 

heves m h

 

 

Köszönjük a hosszú évek támogatását a tiszaroffi Önkormányzatnak, Tiszaroff polgárainak, barátainknak! A mindig Önzetlen és maximálisan támogató, segítő AGROFF Kft-nek, Tarkó László úrnak, köszönjük mindenki Laci bácsijának! Köszönjük a szakmai szponzoroknak: DRAGON Kft-nek, személyesen Bíró János Úrnak. ESFISHING Kft-nek, Lehel Ivánnak és Szekeres Sándor Uraknak. És a gyerekversenyünk támogatójának az ÁRGUS Kkt-nak, a TRABUCCO termékek forgalmazójának, személyesen Pankotai Gellért Úrnak!

 

Triatlon Összetett Dobogósak:

 

triatlo h o