Ön itt van: www.pergess.huVersenybeszámolókORPB 2017 Pécsitó

regisztráció

Versenynaptár

Április 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Hőtérkép

 • Tiszaroff 2013

  Varosikikoto 23.08.2013 12:01
  Ismét profi volt a szervezés, nagyon kitettek magukért a roffiak is! Köszönjük szépen!
   
 • Csónakos Páros Pergető Világbajnokság 2012

  Insulator 08.11.2012 05:43
  Na ez ismét egy jó beszámoló !! Még mindig GRAT a résztvevőknek. Sajna ez a pénztelen világ ezt hozza.
   
 • Pergető OB. V. forduló, Tiszafüred

  Insulator 30.10.2012 07:42
  Grat a helyezetteknek ! és valami hasonló beszámolót kellene írni minden versenyről :-)))

ORPB 2017 Pécsitó

Olvasóink értékelése:  / 13
ElégtelenKitűnő 

2017 RAPALA FREESTYLE KUPA.

1

Ismét Orfű és a Pécsi -tó! Tavaly óta alig vártuk, hogy több mint három órán keresztül nyomhassuk a gázt a tetthelyig! Idén bő egy hónappal korábban volt a verseny, egész más  arcát mutatta a környék és az időjárás is! Sok volt a turista, sportoló, rengetegen úsztak, szörföztek, kajakoztak, sőt még a vitorlások is előkerültek. Egész szezont folyamatosan betöltő programokkal igyekszenek a helyiek csúcson járatni az idegenforgalmat, ami valószínű a település fő bevételi forrása lehet.

 

10

 

 

Szombaton a  friss reggeli celsiuszokban indítókén lehúztunk pár tüskét a hozzánk hasonlóan kicsit később indulókkal, amit a korán kelők szerencsésen, vagy nem, de megúsztak! :) A már pénteken érkezett versenytársaktól megtudtuk, hogy mi, illetve hol nem működik, így el is indultunk az ellenkező irányba! Az egész hétvégére jellemző varázslatos napsütésben feltöltöttük magunkat egy utolsó adag D vitaminnal, meg némi sörrel, mert valljuk be túl sok dolgunk nem akadt délelőtt! Végigjártuk az általunk ismert tutibb helyeket de pár kapáson kívül mindösszesen két sügeret sikerült kicsempésznünk a vízből. Kora délután sok csapathoz hasonlóan már parton voltunk. Délután a Malommúzeumban és az ország talán legnagyobb vízhozamú forrásánál a Vízfő-forrásnál szívtuk magunkba a kultúrát és friss levegőt.

2

 

3

 

4

 

5

 

 

 

Vasárnap a nevezést követően a Kemencés udvarban reggelizhetett a csapat, ami egy komoly válaszúthoz vezetett a visszafekvés és a horgászat között! :) Hááát végül kihajóztunk és a tegnapi keresgélések alapján a legbiztosabbnak tűnő helyen, egyedüli csapatkén sikerült horgonyt vetnünk. A dudaszót követően intenzíven indult a horgászat, az első fél órában sikerült egy csukát majd közvetlen utána egy süllőt is fognia Dénesnek. Mikorra épp odaért a mérlegelő hajó nekem is beugrott egy csukesz, ami merítőstül ment is a csőbe! Sok csapat araszolgatott körbe-körbe a partszéli sávot erőltetve, ami idén nem hozott annyi halat, mint előzőleg, ezért egyre több csónak választotta a nyílt vizet a verseny közben. Mi az utolsó óráig kitartottunk az eredeti helyünk mellet, amit apró helyváltoztatásokkal folyamatosan erőltettünk. Délig ment is ez a taktika folyamatosak voltak a kapások , a halak is meg az akadók is eszegettek szépen! Egy óráig húztuk még az üreset, aztán rápróbáltunk a partra de sajnos kevés sikerrel.

6

 

7

 

8

 

9

 

 

Hét értékelhető halat sikerült kifognunk, ami idén a nyolcadik helyre volt elegendő, az idén tíz éves Rapala versenysorozat záró fordulóján.

 

11