Blog Image

XI. Folyóvízi Pergető Triatlon II. forduló - Tiszaroff

   2022. augusztus 06. 08:00 - 2022. augusztus 07. 08:00

   Tiszaroff komp

Export Google naptár

Tiszaroffi forduló.

 

A „Mátrai Pergetők” rendezésében

A verseny állomása a „XI. Folyóvízi Pergető Triatlon” kupasorozatnak!

A verseny időpontja: 2022. aug 6-én 08.00 órától augusztus 07-a 08.00 óráig.

Helyszíne: A kiskörei vasúti hídtól lefelé eső szakasz.

Bázis: Tiszaroff kompkikötő

 

NEVEZÉS

 

Nevezés: kitöltött jelentkezési lappal: _link_

Kérjük a nevezési lapon mindkét versenyző, minden adatát adjátok meg!

Nevezési díj: 15.000,-Ft/fő (30.000,-Ft/csapat) Amely tartalmazza a négyszeri étkezést is!

A nevezési díjat a „Mátrai Pergetők” HSE számlájára kell átutalni. 11600006-00000000-27733208

Nevezési határidő: 2022 jul 31 vasárnap

Nevezést regisztráció+befizetett nevezési díj esetén fogadunk el

A versenyen való indulás, kizárólag előre megváltott területi jegy birtokában lehetséges!  Helyszíni vásárlásra nincs lehetőség!

Megkérünk minden résztvevőt (versenyzőt, családtagot), hogy saját étkészlettel, evőeszközzel készüljenek a műanyag hulladék minimalizálása végett. 

 

A COVID-19 vírus miatt kialakult járványügyi helyzet miatt a verseny menetét a verseny idején érvényben lévő a Mohosz által kiadott éppen aktuális eljárásrendnek megfelelően alakítva fogjuk bonyolítani!
A rendezvényen résztvevőknek nyilatkozniuk kell, hogy elfogadják és betartják az éppen aktuális rendelkezéseket.

 

Díjazás:

 

I. helyezet:  kupa+ 100000ft. értékű DRAGON vásárlási utalvány+ BÁRDOS pincészet ajándékcsomag

II. helyezet: kupa+ 80000ft értékű DRAGON vásárlási utalvány+ BÁRDOS pincészet ajándékcsomag

III. helyezet: kupa+ 60000ft értékű DRAGON vásárlási utalvány+ BÁRDOS pincészet ajándékcsomag

Legnagyobb hal: NAVY LURES és BÁRDOS pincészet ajándékcsomag

 

A bázison, a kompkikötőnél sátrazni lehet, wc és zuhanyzási lehetőség is van.

A Folyóvízi Pergető Triatlon tiszaroffi fordulójával igazolható az „Éves sportcélú országos területi jegy” váltása.

Szokásainkhoz híven, idén is lesz gyerekverseny szombat 9.00h tól, amire az elérhetőségeinken lehet nevezni!

 

Részletesebb verseny információ:

www.pergess.hu

Csomor Gábor 70/701 6141

Dávid Ferenc 30/940 8082

 

 


 

A Folyóvízi Pergető Triatlon kupasorozat verseny szabályzata:

 

 1. Csapatverseny (2fő) a csapattagok fogasai összeadódnak.

 

 1. A versenybe beszámít a csuka, süllő, harcsa, balin, sügér, kősüllő, domolykó, jászkeszeg, garda, valamint a fekete sügér fogása. A kifogott egyéb halakat megfogás után haladéktalanul vissza kell helyezni a vízbe. A merítőszák használata kötelező.

 

 1. Mérlegelés: a verseny folyamán folyamatos. A versenyzők maguknak mérlegelnek, a mérést a halak bal oldalát igazolólappal együtt fotózva rögzíteni kell. Ezen felül a fogott hal adatait a csapatoknak kiadott mérlegelőlapon fel kell tüntetni a mérlegelés idejét valamint a mérlegelő lapot a csapattagoknak alá kell írni.

A mérlegelés során minden mérlegelt halról fénykép dokumentációt kell készíteni. A fényképen látszania kell a hal teljes hosszának, a csapat regisztrációs kártyájának, és a mérőcső cm osztásának.

Az értékelés a MOHOSZ által elfogadott és számunkra biztosított, online regisztrációs felületen történik, az előző fordulóhoz és a Streetfishing versenysorozathoz hasonlóan. A versenyzőknek a fogást követően, de legkésőbb az etap végéig (kiérkezési időpontig) fel kell tölteni a fogásaikat fényképpel együtt. A rendszernek köszönhetően folyamatosan nyomonkövethető bárki számára a verseny alakulása!

A program használatáról próbaverziót küldünk a verseny előtt, ahol mindenki számára szabadon tesztelhető lesz!

A versenyzők a nevezésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a fotóikat a szervezők internetes felületen nyilvánossá tehetik akár a verseny ideje alatt is (realtime). A valós időben nyilvánossá tett fotók elérhetőségéről a versenyszervezőség a verseny kezdetekor tájékoztatást ad.

 

 1. Értékelés, pontozás: Minden a 12. pontban felsorolt kifogott hal hossza megkezdett centiméterenként, 1 pontot ér, (Pl.: 25.4cm sügér, 62,5cm csuka, 42,6cm süllő = 26 + 63 + 43 = 132 pont). A forduló sorrendje az így szerzett pontok alapján dől el. Pontegyenlőség esetén a több halat fogott csapat a kedvezményezett. Azonos darabszám esetén a legnagyobb hal hossza dönt.

A verseny értékelésébe kizárólag a szájba, vagy a kopoltyúfedő hátsó vonalától előre, a száj közvetlen közelébe akadt horoggal fogott ragadozó halak számítanak bele.

A 20cm alatti halak nem számítanak be a versenybe!

 

 1. Mérlegelés és fotózás után a halakat azonnal vissza kell engedni!

 

 1. A verseny időtartama: szombaton 08.00 –ától, vasárnap 08.00 -ig.

A verseny folyamán KÖTELEZŐEN minden csapatnak meg kell jelenni bázison a megadott időpontban és le kell adni a mérlegelő lapokat. Késés esetén, 5 percenként 20pont levonás jár.

Bázis mérlegelések időpontjai:

szombat 13:00-kor (ebéd)

szombat 18:00-kor (vacsora)

vasárnap 08:00-kor (reggeli)

 

vasárnap 10:00-kor (eredményhirdetés)

 

 1. A verseny folyamán a csapatok bármikor megszakíthatják a versenyzésüket, de ezt csak a bázis mérlegelő ponton tehetik meg.

 

 1. Horgászni a csónakból sodortatva és rögzítve is lehet. Vontatásos horgászatot folytatni elektromos, vagy robbanómotor segítségével TILOS!. Az elektromos motor használata horgászat közben a csónak pozicionálására, lassítására, horgonyzására használható.

 

 1. A csónakban a versenyzőkön kívül más személy nem tartózkodhat.

 

 1. A horgászhely tetszőlegesen változtatható, (a társak a többi versenyző lehető legkisebb zavarásával, valamint a versenyben nem szereplő, de a területen horgászó sporttársak zavarása nélkül). Horgászni csak a folyó teljes szakaszán, a másik csapattól (min. 50m) és a parttól is megfelelő (min. 5m) távolságban, más versenyzők más horgászok zavarása nélkül, egyetlen kézben tartott bottal szabad. A csónakban bármennyi felszerelt bot lehet.

 

 1. Halat, fárasztó csónakot a többi versenyző lehetőleg segítse (pl: félreállás, horgászat szüneteltetése).

 

 1. A csónakokban a jogszabályok által előírt kellékek használata kötelező, a vízi közlekedés országos és helyi szabályait minden versenyző köteles betartani. A versenyen a víz adottságainak megfelelő biztonságos csónakkal kell részt venni. A versenyen való részvétel alapfeltétele a csónak menetbiztonsága és előírás szerinti felszereltsége.

 

 1. Bármilyen pergető módszer és műcsali megengedett, de csak egyetlen csalival szerelt készség használható. (pl. a twister fölé nem köthető műlégy). Csak a szabályosan fogott (nem kívülről akadt!) ragadozó halak számítanak bele az eredménybe. Az elpusztult halakat tilos bemérni, azok a versenybe nem számítanak!

 

 1. A versenyen Halradar, szonár és GPS használata megengedett.

 

 1. Bármely reklámhordozó viselése, elhelyezése csak a rendezőség előzetes engedélyével megengedett. Ilyen jellegű kérést legkésőbb a nevezéskor kell közölni.

 

 1. Etetni Tilos!

 

 1. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A rendezőség a versenyen esetlegesen történő balesetekért és keletkezett károkért felelősséget nem vállal.

 

 1. Jogorvoslat: A verseny folyamán észlelt, vélelmezett szabálytalanságokat a Rendezőség megadott telefonszámán haladéktalanul jelezni kell. Amennyiben a megtett intézkedés a jelzéssel élő, vagy az érintett versenyzőnek, csapatnak nem megfelelő, akkor jogában áll ezt óvásként, a verseny végétől számított 30 percen belül írásos formában benyújtani. A tanú (k) megjelenéséről az érdekelt félnek kell gondoskodnia. Az óvás elbírálását követően a további jogi út kizárt

 

 1. A verseny Rendezősége „Nagyfokú helytelen magatartásként” értékeli, és a versenyből kizárja azt a versenyzőt, illetve csapatot, mely a bázismérlegelésre a kijelölt ponton nem jelenik meg a megadott időben, környezetét, a vizet szennyezi, gondatlan magatartásával kárt okoz, önmagát vagy a többi versenyzőt veszélyezteti, illetve, nem tesz meg minden tőle elvárhatót a halak védelme, megóvása érdekében.

 

 1. A verseny rendezősége csónakokat át- illetve megvizsgálhatja a verseny kezdet előtt.

 

 1. A versenyzők jelen versenyszabályzat elfogadásáról nevezéskor írásban is nyilatkoznak.

 

„Mátrai Pergetők” Horgász Sportegyesülete

3231 Gyöngyössolymos, Ady Endre u. 22.

Mobil: +36 30940-80-82 (Dávid Ferenc)

 

Térkép